Oamenii de ştiinţă au creat „lemnul transparent”

Oamenii de ştiinţă au creat „lemnul transparent”

Oamenii de ştiinţă din Suedia au creat cu succes lemnul transparent, care ar putea în curând să fie folosit la producţia geamurilor, mult mai dure şi rezistente şi a celulelor solare ieftine acoperite cu lemn.

În ciuda tuturor progreselor tehnologice, lemnul rămâne unul dintre cele mai fiabile materiale de construcţii utilizate în mod frecvent. Acest material este rezistent, puternic, ieftin, iar dacă este gestionat în mod corespunzător este şi regenerabil.

Citeşte şi: Ottm produce brăţări din lemn pentru ceasurile inteligente, iar pentru fiecare comandă plantează un copac

„Lemnul transparent este un material potrivit pentru celulele solare, dar numai atât timp cât este de low-cost, uşor accesibil şi din resurse regenerabile. Acest lucru devine deosebit de important în ceea ce priveşte acoperirea suprafeţelor mari cu celule solare”, a declarat cercetătorul Lars Berglund, de la Institutul Regal de Tehnologie KTH din Stockholm.

Lemnul transparent a fost creat prin striparea ligninei, o substanţă organică complexă care se găseşte în ţesuturile plantelor lemnoase şi care conferă lemnului impermeabilitate şi rigiditate.

Află procesul prin care a fost obţinut lemnul transparent în Descoperă >>>

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult