Pantofii care-ți permit să mergi de 2.5 ori mai repede fără să faci nimic în plus, pot fi comandați

30.10.2022
Pantofii care-ți permit să mergi de 2.5 ori mai repede fără să faci nimic în plus, pot fi comandați

Inspirați de tradiționalele patine cu rotile, dar augmentați cu ceva tehnologie modernă, accesoriul cu nume inspirat – Moonwalkers – se atașează de pantofii tăi preferați și îți permite să mergi „în reluare”, doar că de 2.5x mai repede decât până acum.

Dezvoltat de o echipă de ingineri specializați în robotică, accesoriul Moonwalkers ți-ar face orice pereche de pantofi să arate ca niște patine cu rotile, dar în realitate este inspirat mai degrabă dintr-o trotinetă electrică, miniaturizată pentru a încăpea sub talpa unor pantofi.

Designul ajustabil prevăzut cu curea permite potrivirea Moonwalkers cu aproape orice formă a tălpii, fiecare unitate venind echipată cu un motor electric de 300 de wați cuplat unui set de roți din poliuretan, similar cu ceea ce ai găsi pe o pereche de patine convenționale.

Mai mult decât simple patine, dispozitivul se adaptează la activitatea desfășurată, senzori dedicați detectând mersul pe jos al utilizatorului, în timp ce computerul dedicat ajustează automat puterea motoarelor, astfel încât să adauge pur și simplu viteză în timp ce utilizatorul merge mai repede sau mai încet.

Afirmația cum că Moonwalkers poate crește viteza de mers cu până la 250% se bazează pe faptul că majoritatea oamenilor merg cu aproximativ 4 până la 6.5 km/h. Moonwalkers au de fapt o viteză maximă limitată de 11 km/h, chiar și în timp ce merg la vale, iar utilizatorii se pot opri complet în aproximativ un metru. De asemenea, accesoriul este proiectat pentru a putea fi folosit inclusiv pe scări, apelând la un gest special al piciorului care activează modul de blocare a roților.

Cu o autonomie alimentată cu baterie de aproximativ 10 kilometri, gadgetul ar putea fi o altă alternativă la o mașină care nu trebuie cărată pe scări, sau parcată. Singura grijă rămasă ar fi reîncărcarea acumulatorilor, înainte să pleci spre casă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult