Peste 30.000 de telefoane şi laptop-uri, uitate de americani în taxiuri

17.09.2008
Peste 30.000 de telefoane şi laptop-uri, uitate de americani în taxiuri

Fără vreo intenţie de a provoca răni adânci locuitorilor din Statele Unite, trebuie să spunem că această ştire confirmă încă o dată cât de „aeriană” este populaţia de pe meleagurile descoperite de Leif Ericson. Un studiu statistic efectuat în New York arată că, în ultimele şase luni, peste 30.000 de telefoane mobile (mai exact 31.544) au fost uitate în taxiuri. Cum de s-a întâmplat, este destul de greu de explicat în termeni diplomatici.

Probabil oamenii au fost pur şi simplu neatenţi sau problemele apăsătoare i-au determinat să îşi piardă vigilenţa şi coordonarea, fapt ce a dus la abandonarea dispozitivelor în maşinile galbene. Alături de telefoane, s-au mai pierdut laptop-uri (!!!), iPod-uri şi stick-uri de memorie – în total încă 2752 de “gadgeturi”. O altă ipoteză care ar explica într-o mică măsură rezultatul comic al studiului este că americanii o duc prea bine şi de aceea nu dau prea mare importanţă unui telefon sau laptop. Dar ce facem cu datele personale? Şi acestea sunt lipsite de importanţă?

Extrapolând un pic, să spunem că în România rezultatele ar fi similare, dar dacă studiul s-ar face pe un eşantion reprezentativ de oameni cărora li s-au sustras respectivele gadgeturi. Aşadar, tot la ei e mai bine.

New York Taxi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News