Pickup-CD-cassete-MP3 player cu radio – gadgetul retro disponibil în România

Pickup-CD-cassete-MP3 player cu radio - gadgetul retro disponibil în România

Sunteţi în anul 2012 şi aveţi biblioteca plină de discuri de pickup şi casete? Vechile aparate nu mai funcţionează sau sunt pierdute prin nişte cotloane prăfuite? Soluţia este micro-sistemul Roadstar HIF-1899TUMPK. Cu un aspect ce va face de ruşine chiar şi radioul străbunicii, acesta este un gadget cu funcţii de ultimă generaţie. Capacul de lemn de deasupra protejează un platan pentru viniluri. Cele două potenţiometre mari ale consolei frontale sunt despărţite de indicatorul pentru undele radio. Doar butoanele şi mufa USB par să fie dintr-o altă eră. În plus, tăviţa pentru CD-uri este foarte bine mascată.

Micro-sistemul de la Roadstar, prietenos cu viniluri, casete, CD-uri şi MP3-uri

Casetele au un locaş special pe latura din dreapta. Singurul buton de acolo permite extragerea casetei sau derularea rapidă înainte. Banuiesc că difuzoarele sistemului sunt amplasate lateral, în spatele celor două protecţii de pânză. Deşi are în unele locuri aspect de lemn natural, carcasa ar putea fi construită parţial şi din pal. Greutatea sistemului ajunge la 4,65 kg.

Mecanismul pentru casete este amplasat lateral

Facilitatea care ne-a făcut foarte curioşi a fost cea de digitalizare a muzicii de pe discuri de pickup şi casete. Pistele şi melodiile sunt transformate în fişiere MP3 pe un stick USB. Ea nu este neapărat o noutate în domeniu, însă acest micro-sistem Roadstar vine cu ea integrată. Întrebarea care se pune este la ce calitate este realizat encoding-ul şi dacă este suficient de bun pentru un utilizator de rând. Chiar şi aşa, sunt sigur că vor fi destul de mulţi nostalgici care se vor bucura că pot salva în format MP3, pe un stick USB, albume de pe viniluri şi casete. Preţul sistemului poate părea puţin cam mare, însă eu cred că este uşor de justificat de facilităţile oferite. Sistemul Roadstar HIF-1899TUMPK poate fi comandat de aici, la preţul de 1.039 lei.

Salvează muzica de pe discuri şi casete pe un stick USB, în format MP3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News