Poliţia germană închide 51 de standuri la CeBIT

Poliţia germană închide 51 de standuri la CeBIT

Într-o mişcare de forţă ce aduce aminte de vremea în care fasciştii făceau legea, poliţia Germană a închis ieri nici mai mult nici mai puţin de 51 de standuri de la CeBIT 2008. Motivul constă în plângerile depuse de diverşi producători mai mult sau mai puţin cunoscuţi în care cei cărora li s-au închis standurile erau acuzaţi de încălcarea patentelor.

Din cele 52 de standuri, 24 erau ale unor firme din China, 15 din Taiwan iar restul din Germania, Polonia, Olanda şi Coreea. Oficialii germani nu au comunicat numele companiilor ale căror standuri au fost închise însă se ştie cel puţin unul. Este vorba de chinezi de la Meizu (cunoscuţi pentru clonele de iPhone pe care le produc) al căror stand a fost închis încă de marţi.

Acum este clar că majoritatea firmelor care s-au trezit cu standul închis se făceau vinovate de clonarea unor produse de succes. Însă nu pot să nu remarc maniera acestei manevre din partea nemţilor. De ce trebuia să ajungă la închidereastandurilor ? Nu cumva tot ei le-au dat autorizaţie de participare şi le-au vândut spaţiul pentru stand? Nu cumva era mai simplu dacă nu le permiteau participarea de la bun început? Probabil că nemţii au considerat că e cazul să dea un exemplu cu efect mediatic, dar şi-au ales o strategieproastă, din punctul meu de vedere, care nu le face cinste deloc.

CeBIT 2008

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News