Portable SIM, o cartelă SIM externă cu funcţii de autentificare complexe şi facile

Portable SIM, o cartelă SIM externă cu funcţii de autentificare complexe şi facile

NTT DoCoMo, cel mai mare operator din telefonie din Japonia şi un participant activ în dezvoltarea de tehnologii noi, a prezentat în cadrul târgului Mobile Asia Expo prototipul unui accesoriu inteligent ceva mai deosebit. Denumit Portable SIM, acesta îşi propune să mute actualele cartele SIM din telefoane sau tablete într-un accesoriu extern, care va putea fi folosit pentru iniţializarea oricărui echipament cu conectivitate de date.

În acest moment, Portable SIM nu este chiar atât de mic pentru a putea deveni un accesoriu, însă japonezii afirmă că miniaturizarea acestuia este deja plănuită. Prototipul prezentat acum are mărimea unui modem 3G mai mic şi include, pe lângă cartela SIM, şi module NFC şi Bluetooth.

Cu ajutorul acestui tip de produs, NTT DoCoMo afirmă că tradiţionalele cartele SIM din telefoane, tabletele şi alte produse ar putea fi eliminate pentru a face loc unui sistem unic de autentificare. Demonstraţiile făcute au arătat că Portable SIM poate fi folosit uşor pentru iniţializarea unui telefon fără cartelă SIM, acesta autentificându-se în reţeaua operatorului ca orice alt telefon.

Compania a făcut şi alte demonstraţii menite să arate versatilitatea acestui sistem, arătând cum un telefon poate fi iniţializat cu mai multe cartele SIM, oferind astfel un mod de lucru Dual SIM, sau cum utilizatorul poate schimba mai multe telefoane fără prea multe bătăi de cap.

Pe lângă datele de autentificare şi verificare stocate de orice cartelă SIM, Portable SIM poate păstra şi folosi şi alte date personale, cum ar fi datele de autentificare pentru diversele servicii. Astfel, Portable SIM devine un instrument de autentificare universal care poate fi folosit pentru activarea sistemelor auto de infotainment, a televizoarelor Smart şi multor altor produse similare. Acesta este dublat şi de un sistem de securitate, echipamentele externe configurate cu Portable SIM putându-se dezactiva singure imediat ce legătura Bluetooth este întreruptă.

NTT DoComo afirmă că lucrează la miniaturizarea prototipului Portable SIM şi că doreşte să-i reducă dimensiunile suficient de mult pentru a-l putea încorpora într-un accesoriu inteligent de mici dimensiuni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video