PowerUp FPV, kit-ul prin care converteşti avioane de hârtie în drone cu supraveghere video

Conectat wireless la un o cască VR, PowerUp FPV îţi permite să experimentezi senzaţia de zbor privind din perspectiva camerei video montate la bordul unui avion împăturit dintr-o coală de hârtie ceva mai groasă, uşor de controlat prin simple mişcări ale capului.

Aflat deja la cea de-a patra versiune, kit-ul PowerUp FPV include sistem de propulsie cu două motoare electrice şi cameră VGA cu transmisie live, montată împreună cu electronica de control într-o structură din fibră de carbon foarte rezistentă, concepută pentru fixarea de corpul unui avion din hârtie.

PowerUp FPV, kit-ul prin care converteşti avioane de hârtie în drone cu supraveghere video

Însă asemănările cu avioanele de hârtie din vremea copilăriei se opresc la modul de lansare. Odată aflat în zbor, acesta se transformă într-o dronă controlată de la distanţă, proiectată pentru manevrabilitate la 360°, obţinută variind puterea celor două propulsoare electrice.

Modalitatea de control este cel puţin inedită, ajustarea direcţiei de zbor prin simple înclinări ale capului în timp ce observăm prin ochelarii VR perspectiva de zbor de la bordul avionului având menirea de a induce o senzaţie de zbor autentică.

Lăsând la o parte simplitatea întregului ansamblul, PowerUp FPV are de partea sa avantajul costurilor de întreţinere, majoritatea reparaţiilor constând doar în împăturirea unui nou fuzelaj dintr-o coală proaspătă de hârtie. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult