Prima confruntare Câine VS Spot, robotul patruped dezvoltat de Boston Dynamics

01.03.2016

Prezentată mai întâi în filmele SF, acea realitate distopică în care roboţi umanoizi controlaţi de sisteme AI realizează în locul nostru tot felul de munci grele sau riscante este mai aproape de cât ne imaginăm. Din fericire revolta roboţilor împotriva creatorilor înarmaţi cu tastatură şi gamepad este încă departe, iar dacă totuşi se va produce putem conta pe ajutorul unui prieten de nădejde.

Parte din colecţia de roboţi-prototip dezvoltaţi de Boston Dynamics, o companie deţinută de Google şi finanţată de armata americană, prin intermediul agenţiei Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), Spot pare mai degrabă o jucărie foarte sofisticată decât precursorul unei viitoare armate de roboţi.

Prevăzut cu senzor LIDAR în loc de cap, baterii şi un computer sofisticat în abdomen, Spot a fost scos la plimbare alături de Alex, un câine din rasa Terrier aparţinând nimeni altui decât Andy Rubin, co-fondatorul platformei Android.

Pentru a face lucrurile şi mai interesante, robotul Spot a fost trecut pe comandă manuală şi ghidat cu ajutorul unui gamepad, mimând comportamentul unui câine cu chef de joacă.

Deşi încurcat de prestaţia patrupedului de metal, terrier-ul Alex a rămas ferm pe poziţie, nepărând intimidat de noul său partener de joacă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult