Produsele mai puţin obişnuite de la MWC 2016: Fujitsu a lansat un dispozitiv care arată când o vacă este pregătită pentru inseminare

23.02.2016
Produsele mai puţin obişnuite de la MWC 2016: Fujitsu a lansat un dispozitiv care arată când o vacă este pregătită pentru inseminare

Fujitsu a prezentat, la Mobile World Congress 2016, un produs mai puţin obişnuit, care se adresează fermierilor. Este vorba de Estrus Detection System for Cattle (EDSC), un dispozitiv care arată când o vacă este pregătită pentru a fi inseminată.

EDSC se ataşează pe piciorul vacii şi numără paşii pe care îi face animalul. Potrivit unui reprezentant al Fujitsu, numărul de paşi pe care o vacă îi face atunci când este pregătită să se împerecheze creşte de până la şase ori.

Sistemul constă şi într-un receptor, în valoare de 3.000 de dolari, care primeşte datele furnizate de pedometru. Preţul EDSC este de 150 de dolari.

Datele colectate de pedometre sunt trimise în cloud, iar de acolo fermierii primesc alerte pe un computer sau smartphone despre animalele pregătite pentru a fi inseminate, natural sau artificial.

Deşi dispozitivul nu este nou, fiind lansat în 2013, Fujitsu s-a gândit că nu strică ca acesta să fie prezentat la un eveniment de anvergura MWC. Tehnologia este deja folosită în programe pilot din Europa şi Japonia, urmând să fie introdusă şi pe piaţa din SUA în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult