Un profesor este acuzat de sextortion, după ce a șantajat o minoră pe internet

11.05.2020
Un profesor este acuzat de sextortion, după ce a șantajat o minoră pe internet

Un profesor de liceu în vârstă de 31 de ani din statul american Missouri este acuzat de sextortion, după ce a șantajat o minoră de 14 ani din New Jersey pentru a-i trimite imagini și clipuri video cu ea dezbrăcată sau în alte ipostaze sexuale.

Brandon Lane McCullough s-a prefăcut că este un adolescent de 15 ani pentru a obține imagini explicite de la fată. Ulterior, a șantajat-o și a amenințat-o că va trimite aceste fișiere familiei ei și prietenilor dacă nu îi trimite noi materiale, transmite Kansascity.com. Cei doi au intrat în contact prima dată în 2019.

Fenomenul este cunoscut sub numele de „sextortion”. Infractorii folosesc conturi false şi iau legătura cu persoane care nu bănuiesc nimic. După ce le câştigă încrederea şi pun mâna pe materiale compromiţătoare, precum imagini nud sau clipuri video explicite cu victimele, infractorii le cer bani sau noi materiale pentru a nu face materialele publice sau pentru a nu le trimite familiei şi prietenilor.

Potrivit anchetatorilor, minora l-a rugat în repetate rânduri pe McCullough, fost profesor de business, să o lase în pace. „Poți să mă lași în pace acum, te rog?”, i-a scris ea.

Adolescenta, numită în dosar „Jane Doe”, ar fi încercat să se sinucidă cu pastile.

Autoritățile l-au reținut pe Brandon Lane McCullough și au ridicat din locuința lui un hard disk extern care conținea zeci de discuții avute prin intermediul aplicației Kik, dar și imagini și clipuri video cu victimele lui minore.

Fostul profesor a declarat că nu știe cu câți copii a vorbit pe internet.

Sextortion-ul este extrem de periculos. În Atlanta, SUA, o adolescentă de 15 ani a trecut printr-un coşmar după ce i-a trimis imagini nud cu ea lui Tremain Hutchinson, un tânăr de 28 de ani care se dădea un adolescent de 16 ani pentru a intra în legătură cu minore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News