Promession, o nouă metodă ecologică de înmormântare „la rece”

18.08.2016
Promession este o nouă metodă, ecologică şi inventată în Suedia de către biologul Susanne Wiigh-Mäsak, pentru înmormântarea oamenilor. Într-o primă etapă corpul neînsufleţit este îngheţat cu azot lichid, la o temperatură de minus 160 de grade Celsius. 
 
Apoi, printr-un proces de vibraţie corpul îngheţat „bocnă” este dezintegrat. Rămăşiţele sunt mutate într-un dispozitiv care elimină umezeala rămasă printr-un proces numit uscare la rece. 

Particulele rezultate sunt apoi mutate într-un aparat care separă metalele de restul elementelor. Ce rămâne poate fi apoi înmormântat la o adâncime de doar 30-50 centimetri. 

 
După cel mult 18 luni, rămăşiţele se transformă în sol bogat în nutrienţi, iar în locul respectiv poate fi plantat un copac. 
 
„Promession” vine de la cuvântul italian „promessa”, care înseamnă „promisiune”. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult