Radarul care se montează în 15 minute, expus la Bucureşti în cadrul expoziţiei BSDA

17.05.2018
Radarul care se montează în 15 minute, expus la Bucureşti în cadrul expoziţiei BSDA

Compania franceză Thales, lider mondial în domeniul radarelor tactice, şi-a prezentant, joi, cel mai versatil radar, Ground Master 200, care se poate monta în aproximativ 15 minute.

 

Radarul Ground Master 200 este format dintr-o singură unitate, fiind montat pe un camion, ceea ce-l face deosebit de uşor de transportat, având o rază de acţiune de aproximativ 250 de kilometri, potrivit reprezentanţilor Thales în România.

„Ground Master poate fi intergrat foarte uşor în sistemul de apărare antiaeriană al unei ţări şi este ideal pentru operaţiuni comune, fiind calificat pe deplin de către Forţele Aeriene ale Franţei pentru sistemul NATO. Pentru supravegherea aeriană şi terestră GM 200 oferă şi detectare excelentă de la altitudini foarte joase, la mare altitudine”, explică reprezentanţii companiei franceze.

 

 

Aceştia mai precizează faptul că GM răspunde, prin dotările sale, cerinţelor operaţionale ale Forţeleor Armate Române, mai ales în contextul politicii de înzestrare a armatei române, prin care statul român acordă 2% din PIB.

 

La nivel global, Thales a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri uriaşă, de peste 15 miliarde de euro.

 

În perioada 16-18 mai, la complexul expoziţional ROMAERO, se desfăşoară a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA), care reuneşte peste 200 de firme din 24 de ţări.

 

În cadrul expoziţiei a fost lansat, joi, şi Monitorul Apărării, care aparţine trustului MEDIAFAX. Monitorul Apărării şi Securităţii este o publicaţie on-line (www.monitorulapararii.ro), care reuneşte informaţii, monitorizări şi analize din domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale şi internaţionale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult