Samsung pregăteşte noi ecrane flexibile, cu diagonale între 5.5″ şi 55″

Samsung pregăteşte noi ecrane flexibile, cu diagonale între 5.5

Samsung are câteva surprize pregătite pentru târgul de electronice CES 2013, programat să aibă loc în perioada
8 – 11 ianuarie în oraşul american Las Vegas.

Samsung pregăteşte noi ecrane flexibile, cu diagonale între 5.5

Alături de modele smartphone de ultimă generaţie şi televizoare OLED, Samsung va arăta lumii şi o nouă generaţie de ecrane flexibile, cu dimensiuni începând de la 5.5″ pentru cele rezervate telefoanelor inteligente şi urcând la un respectabil 55 inch în cazul celor mai spaţioase modele rezervate pentru televizoare şi panouri publicitare.

Ecranul flexibil pentru smartphone măsoară 5.5″ şi suportă rezoluţie HD, corespunzătoare unei densităţi de 267 ppi. Rezoluţia ecranului de 55″ pentru televizoare nu a fost dezvăluită, dar ştim despre acesta că deşi este flexibil într-o anumită măsură, nu poate fi rulat asemenea unei coli de hârtie pentru transport.

Noile informaţii venite prin canale neoficiale par să confirme planurile anunţate de Samsung în luna martie a acestui an, anume de a lansa produse cu ecrane flexibile undeva către finalul anului 2012 sau începutul lui 2013. Chiar dacă până în acest moment compania nu are în oferă modele smartphone cu ecran flexibil, situaţia s-ar putea schimba chiar de la începutul anului viitor, dacă ecranele flexibile pregătite pentru CES 2013 se dovedesc viabile pentru producţie de masă şi includerea într-o nouă generaţie de gadgeturi.

Aşa ar putea arăta un ziar electronic în viitorul nu foarte îndepărtat

Dacă totul decurge conform planurilor, în anul 2013 am putea vedea dispozitive de tip eReader care pot fi pliate asemenea unei cărţi, sau telefoane cu ecran extensibil, ce oferă o suprafaţă de lucru mai mare decât ar permite dispozitivul în mod normal. Şi televizoarele OLED ar putea lua într-un viitor nu foarte îndepărtat forma unei folii flexibile, ce poate fi atârnată sau chiar lipită de perete precum un tapet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult