Serviciul poştal din Rusia a lansat prima dronă de livrare a coletelor. Aceasta s-a prăbuşit la primul zbor

16.04.2018
Serviciul poştal din Rusia a lansat prima dronă de livrare a coletelor. Aceasta s-a prăbuşit la primul zbor

Recent, serviciul poştal din Rusia a testat o dronă de livrare în oraşul Ulan-Ude din Siberia. Drona s-a prăbuşit violent într-un zid al unei clădiri din apropiere, ceea ce a dus la distrugerea completă a aparatului.

 

Rusia a anunţat planurile de a începe livrarea scrisorilor cu ajutorul dronelor. Este o idee foarte bună, având în vedere că într-o ţară atât de mare, cu o vreme imprevizibilă, transportul este de multe ori întrerupt, scrie Descoperă.

 

 

Drona de 20.000 de dolari trebuia să ridice un mic pachet şi să îl livreze la un sat apropiat. Dispozitivul a eşuat spectaculos, parcurgând doar o mică distanţă înainte să se prăbuşească într-o clădire cu trei etaje.

 

Nimeni nu a fost rănit de accident, în afară de dronă şi de mândria autorităţilor din acea localitate.

Totuşi, proiectul va continua. „Nu ne vom opri cu asta, vom continua să încercăm”, a precizat Alexei Tsydenov, un oficial din regiune. „Cei care nu riscă nu au rezultate,” a adăugat el.

 

Nu se ştie exact ce s-a întâmplat, dar realizatorii proiectului suspectează că reţeaua de Wi-Fi din zonă a avut o influenţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult