Sonda OSIRIS-REx se îndreaptă spre un asteroid, din care va aduce o bucată pe Terra

25.09.2017
Sonda OSIRIS-REx se îndreaptă spre un asteroid, din care va aduce o bucată pe Terra
NASA a lansat, pe 8 septembrie, o sondă care va colecta o mică bucată din asteroidul Bennu şi o va aduce înapoi pe Terra. OSIRIS-REx s-a folosit pe 22 septembrie de gravitaţia planetei pentru a prinde viteză şi a se îndrepta în direcţia dorită. Sonda va trimite înapoi la NASA imagini şi date în timpul călătoriei. 
 
Se crede că asteroidul  101955 Bennu a suferit foarte puţine modificări după formarea sa, iar acest corp spaţial ar putea dezvălui informaţii preţioase despre starea în care se aflau Sistemul Solar şi Terra în urmă cu câteva miliarde de ani. Misiunea va costa aproximativ 800 de milioane de dolari, fără a pune la socoteală costurile rachetei Atlas V care a dus sonda în spaţiu. Aceasta costă şi ea aproape 184 de milioane de dolari. 
 
În final, dacă totul merge bine, OSIRIS-REx se va prăbuşi controlat în deşertul din Utah. Sonda va ajunge la Bennu în 2018 şi se va întoarce în 2023. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult