Sony aduce pe piaţă câinele robot Aibo la un preţ fascinant

24.08.2018
Sony aduce pe piaţă câinele robot Aibo la un preţ fascinant

Câinele robot de la Sony, noul Aibo în versiune 2018, a fost anunţat la începutul anului în cadrul CES, însă abia acum vine în magazinele din Vest. Acesta a fost confirmat pentru lansare în Statele Unite, pentru moment, însă cei care îşi doresc un astfel de dispozitiv în casă vor trebui să scoată foarte mulţi bani din buzunar.

Cei care îşi doresc un gadget de lux care arată şi încearcă (cel puţin) să se comporte precum un câine real, vor trebui să plătească 2.900 de dolari pentru un Sony Aibo. Acesta vine echipat cu hardware de smartphone, la baza sa fiind un chipset Snapdragon 820, modelul lansat în urmă cu doi ani şi care s-a regăsit în telefoanele de top ale momentului. Pentru această sumă, Sony include în pachet pe lângă „câine” şi un set de jucării, cât şi acces pentru trei ani la aplicaţia cloud Aibo, necesară pentru accesarea funcţiilor smart.

Aibo va putea detecta utilizatorii şi vor putea identifica starea lor de spirit folosind camerele şi senzorii integraţi pentru recunoaştere facială. Comportamentul acestuia se schimbă în funcţie de modul în care aproximează starea utilizatorului, însă va putea executa comenzi, recunoaşte anumite locaţii precum camerele din casă şi se poate feri singur de obstacole. De asemenea, include senzori tactili pentru a şti când este „mângâiat”.

Nu este clar care ar putea fi utilitatea reală a unui câine robot, însă cu siguranţă este un gadget interesant pe care să îl arăţi celor care vin în vizită. Un avantaj ar fi faptul că Aibo nu mănâncă, nu se îmbolnăveşte şi nu necesită plimbări de două sau trei ori pe zi, însă costul de intrare pentru un „câine nemuritor” este totuşi puţin cam piperat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult