O familie a dezvoltat un site cu cifre pozitive legate de COVID-19

23.04.2020
O familie a dezvoltat un site cu cifre pozitive legate de COVID-19

O familie din Canada, soț și soție, a dezvoltat un nou tracker pentru pandemia COVID-19, care se concentrează pe informațiile pozitive. Platforma nu afișează numărul de cazuri totale și de morți, ci numărul persoanelor care s-au vindecat de boală.

Sunt disponibile, de asemenea, date despre țările și teritoriile în care nu a murit nimeni din cauza coronavirusului, deși acolo au fost înregistrate cazuri. Astfel de exemple sunt Groenlanda și Sfânta Lucia.

Platforma extrage datele de la surse precum Organizația Mondială a Sănătății sau John Hopkins University.

„Este bine să fii la curent cu statisticile COVID-19, dar noi am realizat că paginile care le oferă ne provoacă mai multă anxietate. Am realizat propria versiune de tracker, unde vă vom oferi informații importante și vă vom ține moralul cât de ridicat se poate”, au scris dezvoltatorii.

Pe site-ul Thehappyarc.com vizitatorii găsesc și informații despre numărul persoanelor care s-au vindecat în unele dintre cele mai afectate țări: SUA, Italia, Spania sau Iran.

Platforma include și o secțiune de știri pozitive legate de pandemie.

Dezvoltatorii oferă și o serie de sfaturi pentru această perioadă. El le recomandă utilizatorilor: să stea acasă și să se spele pe mâini; să facă sport; să intre în videoconferințe cu părinții și prietenii; să citească știri pozitive.

Pentru cei care doresc în continuare să știe toate cifrele legate de pandemie, recomandăm în continuare pagina Worldometers și tracker-ul dezvoltat de John Hopkins University.

Până acum, peste 718.000 de oameni din întreaga lume au învins coronavirusul. În România, numărul oficial al persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 era, la momentul redactării articolului, de 2.406.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult