Steve Jobs va primi post mortem cea mai înaltă distincție SUA din partea președintelui Joe Biden

04.07.2022
Steve Jobs va primi post mortem cea mai înaltă distincție SUA din partea președintelui Joe Biden

Steve Jobs, fostul CEO și co-fondator Apple, care a decedat în 2011 în urma luptei cu cancerul de pancreas, va primi săptămâna aceasta una dintre cele mai înalte distincții pe care Casa Albă le oferă cetățenilor americani. Este vorba despre Medalia Prezidențială a Libertății, care se acordă doar celor care aduc contribuții excepționale societății în timpul vieții, pe care o vor mai primi alături de Jobs și atleți din lotul olimpic al SUA, politicieni, cât și actorul Denzel Washington.

Steve Jobs va fi medaliat post mortem de Casa Albă

Pe data de 7 iulie, președintele SUA, Joe Biden, va acorda 17 noi Medalii ale Libertății. Steve Jobs va primi o astfel de medalie post mortem pentru „viziunea, imaginația și creativitatea care a dus la invenții care au schimbat și continuă să schimbe felul în care lumea comunică, cât și pentru transformarea industriilor computerelor, muzicii, filmelor și celor de comunicare fără fir”. Acesta a fost de-a lungul vieții „co-fondator, CEO și președinte Apple, CEO Pixar și a avut un rol de conducere în cadrul Walt Disney Company”, conform comunicatului oficial publicat de Casa Albă.

Pe lângă Jobs și Denzel Washington, fostul Senator John McCain va primi de asemenea această distincție post mortem, cât și gimnasta Simone Biles.

Medalia Prezidențială a Libertății este prezentată „indivizilor care au adus contribuții exemplare la prosperitatea, valorilor sau securității Statelor Unite, păcii mondiale sau alte eforturi semnificative în societate, sau sectoarele publice și private”.

De-a lungul vieții, Jobs a mai primit și alte distincții, inclusiv un premiu Grammy, care i-a fost acordat în 2011 pentru „contribuții semnificative în industria muzicii fără a fi interpret” pentru crearea de produse și tehnologii care au transformat felul în care consumăm muzică, seriale TV, filme și cărți. La momentul respectiv era vorba despre iTunes și magazinul care vindea toate aceste tipuri de media în format digital.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult