Un student a murit în timp ce căuta semnal de internet pentru a-și finaliza licența

10.05.2020
Un student a murit în timp ce căuta semnal de internet pentru a-și finaliza licența

Un student în vârstă de 25 de ani de la o universitate din Sulawesi, Indonezia, a murit în timp ce căuta semnal de internet mobil.

Incidentul s-a petrecut în satul Saotengah din statul asiatic, transmite The Jakarta Post. Rudi Salam avea nevoie de conexiune la internet pentru a-și finaliza lucrarea de licență, potrivit poliției.

Tânărul s-a urcat pe o schelă din moscheea Baburrahman, apoi a căzut. Studentul se afla undeva la primul etaj, aflat la o înălțime de patru metri.

Rudi Salam a fost preluat în stare gravă de o salvare și dus la un spital din orașul Sinjai, unde a murit peste noapte. Pacientul avea partea dreaptă a capului fracturată.

Împreună cu studentul se aflau alți patru tineri. Toți încercau să se conecteze la internet.

În satul Saotengah există semnal de internet mobil în doar câteva locuri. Studentul se întorsese în localitatea natală din cauza pandemiei COVID-19, după ce cursurile au fost mutate online începând cu 15 martie.

Rudi studia Agrotehnologie la Școala de Agricultură a Universității Hasanuddin.

Mulți elevi și studenți au dificultăți în a urma cursurile online în această perioadă din cauza faptului că nu au acces la internet de acasă. Un copil de 12 ani din Italia merge zilnic mai mult de 1 kilometru pentru a găsi un loc bun cu semnal la internet care să îi permită să participe la lecțiile online.

În România, foarte mulți elevi nu au nici măcar smartphone-uri sau tablete cu care să participe la orele ținute pe internet.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult