Un copil din Italia a mers pe jos peste un kilometru pentru ca să dea de semnal la internet

20.04.2020
Un copil din Italia a mers pe jos peste un kilometru pentru ca să dea de semnal la internet

Un copil de 12 ani din Italia mers pe jos mai mult de 1 kilometru pentru a găsi un loc bun cu semnal la internet care să îi permită să participe la lecțiile online, transmite Reuters. După ce a descoperit o zonă cu acoperire bună, copilul i-a spus mamei lui unde se află aceasta.

Elevul din localitatea Scansano ar fi preferat să se conecteze de acasă, la fel ca și colegii lui, dar nu are acces la internet, din cauza unei defecțiuni la rețeaua de telefonie fixă, prin intermediul căreia familia avea acces la mediul online.

Mai mult, localitatea nu are acces la internet mobil. „În zilele când am ore aduc de acasă o masă, un scăunel și geanta mea cu tableta și toate cărțile de care am nevoie”, a declarat copilul din regiunea Toscana.

Giulio Giovannini este dus la locul cu semnal bun de internet de mama lui, cu mașina.

După ce ajung la destinație, mama copilului își folosește smartphone-ul ca hotspot mobil pentru tableta lui Giulio.

În Italia, școlile și universitățile sunt închise de la începutul lunii martie, din cauza pandemiei COVID-19, din cauza căreia au murit peste 23.600 de oameni în peninsulă. „Prefer să merg la școală deoarece acolo măcar îmi văd prietenii. Aici îi pot vedea doar prin intermediul ecranului”, a spus copilul.

Femeia a anunțat că va da în judecată compania de telefonie fixă, deoarece au trecut deja câteva luni de când a apărut defecțiunea, iar ei nu au remediat-o.

Până când se va rezolva problema, mama lui Giulio va merge zilnic cu copilul în locul cu semnal bun.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult