Super-concept: Enciclopedia mobilă a viitorului

Super-concept: Enciclopedia mobilă a viitorului

Ce poate fi mai plăcut decât să cutreieri lumea şi să descoperi noi şi noi puncte de atracţie? Mai ales dacă ai asupra ta un companion ultra S.F. care îţi dezvăluie toate informaţiile despre locul în care te afli şi clădirile din zonă prin simpla orientare a acestuia către punctul dorit – o adevărată enciclopedie la purtător.

Conceptul este departe de a se concretiza, mai degrabă sunt şanse ca să-l vedem la lucru în următorul James Bond. Dispozitivul constă dintr-un ecran transparent ce are capacitatea de a scana obiectele către care este orientat, de a le recunoaşte, iar apoi de a prelua şi afişa din baza de date informaţiile despre punctele respective. Mai mult decât atât, ecranul sensibil la atingere va permite chiar şi selectarea unei anumite porţiuni din zona respectivă (de exemplu etajul unei clădiri sau un cuvânt dintr-un text) pentru a obţine şi mai multe detalii.

În final, trebuie să recunosc că acest concept se numără printre favoritele “all-time” din punctul meu de vedere, chiar dacă nu văd cum ar fi posibil să devină real utilizând tehnologiile din prezent. Dar, aproapte tot ce a scornit mintea omului s-a materializat (istoria o dovedeşte, cu câteva excepţii) aşa că trăiesc cu speranţa ca într-o zi să mă plimb prin Tokyo cu un astfel de dispozitiv.

Concept enciclopedie mobila

Concept enciclopedie mobila

Concept enciclopedie mobila

Urmărește Go4IT.ro pe Google News