Tânăr, electrocutat mortal de echipamentul pentru minat criptomonede

22.07.2021
Tânăr, electrocutat mortal de echipamentul pentru minat criptomonede
Foto: Pixabay

Un tânăr de 26 de ani a fost electrocutat de sistemul pe care îl folosea pentru a mina criptomonede.

Bărbatul, din Na Jomtien, Thailanda, a fost găsit mort zilele trecute. Tânărul, numit Danai Makmek, a încercat să remedieze o problemă la echipamentul folosit pentru a mina Bitcoin, potrivit fratelui acestuia. El chemase un electrician care urma să ajungă a doua zi, dimineața.

Citește și: Povestea tristă a co-fondatorului Dogecoin. Și-a vândut criptomonedele pentru o mașină second-hand

Când tehnicianul a venit, acesta l-a găsit pe Danai prăbușit peste mașina de minat Bitcoin. Se pare că tânărul nu a mai avut răbdare până a doua zi și a încercat să remedieze singur problema.

Sistemul construit de Danai Makmek.

Echipajul medical care a ajuns la fața locului nu a mai avut ce face pentru a-l salva.

Potrivit News.com.au, bărbatul câștiga mii de dolari din minarea de criptomonede în fiecare săptămână. El își construise singur sistemul, pe care îl răcea cu ajutorul unor ventilatoare. Aceste echipamente consumă multă energie și degajă căldură atunci când sunt folosite.

Citește și: Motivul pentru care un posesor de BMW și-a instalat în mașină echipament de minat criptomonede

În urmă cu doi ani, un bărbat din Rusia care mina monede virtuale a provocat un incendiu în blocul în care locuia după ce s-a conectat ilegal la rețeaua de electricitate. Recent, în Ucraina a fost descoperită o operațiune ilegală prin care erau minate, cu energie electrică furată, criptomonede.

Valoarea Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a început să crească accelerat în 2017. De câteva luni, însă, moneda virtuală a intrat în declin.

Cererea mare pentru echipamente de minat monede virtuale a dust la creșterea prețurilor plăcilor video performante, folosite de „mineri” în aceste operațiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult