Țara fără cazuri oficiale COVID-19 le cere cetățenilor să poarte măști din cauza „prafului”

13.07.2020
Țara fără cazuri oficiale COVID-19 le cere cetățenilor să poarte măști din cauza „prafului”
Foto: Profimedia Images

Turkmenistan, un stat care susține că nu are niciun caz de COVID-19, le-a cerut cetățenilor să poarte măști de protecție din cauza „prafului”.

Anunțul a fost făcut după ce o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a stat zece zile în țară. Turkmenistan nu a anunțat încă un caz de COVID-19, fiind una dintre puținele țări aflate în această situație.

Ministrul Sănătății le-a recomandat oamenilor, prin intermediul agenției de presă de stat, să poarte măști în această perioadă deoarece au fost înregistrate „concentrații mari de praf”. Mai mult, cetățenilor li s-a cerut să păstreze distanța de cel puțin un metru față de alți oameni, potrivit AFP. A doua măsură a fost cerută fără a fi oferită o explicație.

Șoferii de autobuze și de taxi au început să poarte măști lunea trecută, când delegația de la OMS a ajuns în țară.

Experții cred că sunt cazuri COVID-19 în Turkmenistan

Luna trecută, ministerul de Externe din Turkmenistan a transmis că alerta lansată de ambasada americană din țară, în legătură cu existența unor cazuri COVID-19 în Turkmenistan, este falsă.

În aprilie, țara a atras atenția prin faptul că a interzis folosirea cuvântului „coronavirus”, potrivit unui raport al organizației Reporteri Fără Frontiere. Mai mult, în aceeași perioadă poliția a descurajat purtarea de măști de protecție.

Experții cred că virusul se răspândește în statul din centrul Asiei, dar că informațiile nu ajung în presa internațională. Statul este condus de un regim autoritar care îl are în frunte pe președintele Gurbanguly Berdimuhamedow.

O altă țare care susține că nu are cazuri COVID-19 este Coreea de Nord.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult