Tehnologia modernă şi „scăpările” ei: un robot de livrări a izbucnit în flăcări în timp de livra o comandă de mâncare

17.12.2018
Tehnologia modernă şi „scăpările” ei: un robot de livrări a izbucnit în flăcări în timp  de livra o comandă de mâncare

Fie din lipsă de angajaţi, sau dorinţa de a fi în pas cu ultimele tendinţe, proprietarii unui restaurant au ales să schimbe chelnerii cu roboţi pentru livrări, care să ducă mâncarea clienţilor mai rapid şi fără să aştepte bacşiş.

Din păcate lucrurile nu au mers conform planurilor, restaurantul localizat în statul american California ajungând subiect de ştiri după ce unul dintre „angajaţii” alimentaţi de acumulatori a izbucnit în flăcări chiar în timp ce livra o comandă. Aparent, problema a fost cauzată de o eroare umană, un alt angajat instalând o baterie defectă care a izbucnit în flăcări la momentul nepotrivit. Singura veste bună este nimeni nu a fost rănit, robotul incendiat aflându-se pe stradă la momentul incidentului.

Problema este similară incidentelor raportate la telefoanele Galaxy Note 7 în anul 2016, de asemenea afectate de un defect al acumulatorilor Li-Ion.

Dronele computerizate, gestionate de un startup numit Kiwi, au primit deja actualizări software care ar trebui să prevină noi incidente legate de funcţionarea acumulatorilor. Potrivit companiei, noua versiune de firmware monitorizează îndeaproape parametrii de funcţionare ai acumulatorilor, stopând eventualele incidente înainte ca situaţia să devină periculoasă.

Surprins în filmări realizate de amatori, drona buclucaţă este stinsă cu ajutorul trecătorilor. Cert este că dacă s-ar fi produs într-un spaţiu închis, incidentul soldat cu producerea unui incendiu ar fi putut avea urmări mult mai grave.

Disponibili pentru închiriere, dronele KiwiBots sunt proiectate pentru a funcţiona într-o rază de 300 metri în jurul restaurantelor care le închiriază, fiecare livrare reuşită fiind taxată cu 3.8 dolari de compania producătoare. Date în folosinţă încă din anul 2017, dronele KiwiBots au contorizat deja peste 10000 de livrări fără incidente notabile.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video