Televiziunea rusească a confundat un actor într-un costum cu un robot autonom

12.12.2018
Televiziunea rusească a confundat un actor într-un costum cu un robot autonom

O prezentare în cadrul unui târg de tehnologie dedicat tinerilor din Rusia, în care a fost prezentat un costum high-tech care poate crea iluzia că persoana care îl îmbracă este un robot, a fost prezentat de către televiziunea de stat Rusia-24 în cadrul buletinului de ştiri drept „Boris” un robot autonom. Gafa a fost foarte repede depistată de către presă şi de către public.

Sunt mai multe elemente ale costumului care dau de gol faptul că acesta nu este un robot real, de la lipsa senzorilor vizibili la exterior, la faptul că îmbinarea între gât şi corp nu pare a fi tocmai mecanică. Apoi, mişcările robotului păreau puţin prea naturale, mai ales în timpul unei demonstraţii de dans, unde acesta făcea mişcări care nu erau necesare pentru o maşinărie.

Se pare însă că în cadrul prezentării de pe secenă, costumul nu a fost prezentat drept un robot, ci dorea să ofere o perspectivă asupra viitorului roboţilor. Costumul este realizat de o companie numită Show Robots şi costă aproximativ 3.000 de euro, fiind echipat cu un microfon şi cu o tabletă care poate afişa o „faţă” pe cască.

După acest reportaj, imagini cu actorul care a îmbrăcat costumul au apărut pe site-ul agenţie MBKh Media, entitate finanţată de cel mai mare rival politic al lui Vladimir Putin, Mikhail Khodorkovsky. Între timp, Russia-24 a scos clipul temporar de pe canalul său de YouTube, după care l-a urcat din nou, fără să explice motivul.

Există posibilitatea ca acest reportaj să fi fost eronat documentat de către jurnaliştii care au realizat materialul, sau să fi fost o încercare de propagandă, care să demonstreze poporului avansul tehnologic pe care Rusia îl are faţă de alte ţări.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult