O vedetă din Rusia trebuie să plătească 1,6 milioane de dolari pentru că a folosit un iPhone

25.10.2018
O vedetă din Rusia trebuie să plătească 1,6 milioane de dolari pentru că a folosit un iPhone

Un iPhone de ultimă generaţie costă aproximativ 1.000 de euro pentru utilizatorii de rând, însă pentru o vedetă de televiziune din Rusia, utilizarea unui telefon produs de Apple ar putea să coste 1,6 milioane de dolari. Samsung a dat-o în judecată pe Ksenia Sobchak, pentru că a fost văzută în public folosind un iPhone X, în ciuda faptului că avea un contract cu producătorul sud coreean pentru a promova smartphone-urile sale.

Ksenia Sobchak este o persoană foarte cunoscută în Rusia, fiind prezentatoare TV, jurnalistă şi chiar implicată puţin în politică, zvonurile spunând că Putin este chiar naşul său, iar familiile lor sunt apropiate, chiar dacă Sobchak i se opune pe plan politic. Această „protecţie” este posibil să nu fie de ajuns însă, întrucât Samsung a dat-o în judecată pentru suma de 108 milioane de ruble ruseşti, echivalentul a 1,6 milioane de dolari americani.

Aceasta reprezenta „faţa” brandului Samsung în Rusia, fiind vedeta aleasă pe post de ambasador al brandului, iar contractul menţiona că nu trebuie să apară în public cu alte smartphone-uri în afară de cele Samsung (pe care cel mai probabil le primea oricum gratuit). În timpul unei emisiuni de televiziune, aceasta şi-a verificat telefonul, ascunzând spatele şi logo-ul Apple cu mâna, după care l-a ascuns sub o foaie de hârtie.

În ciuda faptului că era relativ ascuns, se putea observa clar că este vorba despre un iPhone X şi nu un dispozitiv Samsung din seria Galaxy (notch-ul caracteristic iPhone-urilor a fost elementul care sigur nu se găsea pe niciun model sud coreean).

Aceasta nu este prima dată când astfel de gafe apar în public, cel mai recent, Gal Gadot, care era ambasador al brandului Huawei, a publicat un mesaj de promovare al campaniei din contractul său folosind un iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult