Torţa Olimpiadei din Beijing poate fi cumpărată

11.08.2008
Torţa Olimpiadei din Beijing poate fi cumpărată

Spectacolul din deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară Beijing 2008 a fost cel mai impresionant din întreaga istorie a olimpiadelor, chiar dacă asiaticii ne-au păcălit un pic pe noi, cei care am urmărit show-ul la TV. O parte din artificiile răspândite pe cer s-au dovedit în cele din urmă a fi nişte efecte digitale făcute cu ajutorul calculatoarelor.

Aşadar deschiderea a fost una de efect, la propriu şi la figurat. Dacă ai rămas mască în faţa uimitoarei reprezentaţii de pe stadionul “Cuib de pasăre” (Bird’s Nest), cu siguranţă vei dori măcar un suvenir care să-ţi amintească de marele eveniment. Am veşti bune pentru tine: pe site-ul oficial Beijing Olympic Store se comercializează replica torţei olimpice din acest an, la preţul de 500 dolari. Sunt puse la vânzare 200.000 de astfel de exemplare.

Olympic Torch Beijing

Torţele, certificate de către notariatul oficial din Beijing, sunt realizate chiar din oţelul rămas nefolosit după construcţia arenei “Cuib de pasăre” şi arată identic cu făclia originală care a dat startul jocurilor olimpice de vară din 2008. Suportul de cristal merită de asemenea menţionat. Pe acesta, cu ajutorul laserului, a fost trasat drumul parcurs de flacăra olimpică.

Avem ceva şi pentru nostalgici. În imaginea de mai jos se regăsesc torţele care au marcat începutul olimpiadelor de vară şi de iarnă, încă din anul 1988.

Torch timeline

Urmărește Go4IT.ro pe Google News