Ultima modă în Columbia: haina anti-glonţ

21.07.2008
Ultima modă în Columbia: haina anti-glonţ

Pe bătrânul continent, ultimele colecţii vestimentare destinate bărbaţilor sunt rezultatul strident al unei concurenţe acerbe între designeri. Hainele destinate parcă paradelor gay sunt acum promovate cu mândrie de creatorii de modă obişnuiţi să apară în lumina bliţurilor şi reflectoarelor îmbrăcaţi ca nişte papagali şi purtând ochelari de damă. Mai există însă şi excepţii, cu adevărat contrastante. Spre exemplu, designerul columbian Miguel Caballero a prezentat, alături de actorul Steven Seagal, o haină anti-glonţ mai eficientă chiar decât vestele cu kevlar.

Haina nu arată deloc ieşit din comun şi poate fi purtată la ocazii “speciale”, fiind foarte uşoară şi confortabilă. Însă dacă locuieşti sau plănuieşti să descoperi Columbia, ar fi bine să nu te lipseşti niciun moment de acest accesoriu.

Întrebat din ce fel de materiale este realizată haina, Caballero a refuzat să ofere detalii. S-a rezumat la a spune doar că aceasta are în compoziţie un material “top-secret” şi se va comercializa în varianta “piele naturală” şi “nylon”, pentru ambele sexe. Ca să fie şi mai convingător, designerul columbian a testat-o cu un pistol de 9 mm, pe unul dintre angajaţi, de la o distanţă de câţiva centimetri.

Am rămas uimit să văd cum, după descărcarea armei, persoana în cauză nu a avut niciun şoc în urma impactului. Probabil era obişnuit cu aşa ceva. În orice caz, cred că Ministerul Apărării ar trebui deja să înceapă negocierile cu Miguel Caballero.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News