Un cleric saudit interzice selfie-urile cu filtre deoarece „distorsionează creaţia lui Dumnezeu”

Un cleric saudit interzice selfie-urile cu filtre deoarece „distorsionează creaţia lui Dumnezeu”
Un cleric influent din Arabia Saudită a interzis folosirea de filtre pentru selfie-uri, deoarece le consideră „păcătoase”. Nasser al-Omar, care are mai mult de un milion de urmăritori pe Twitter, a a făcut apel pe reţeaua de microblogging la credincioşi să nu mai folosească filtre în selfie-urile făcute prin intermediul unor aplicaţii. Deşi nu le numeşte, cel mai probabil se referă la aplicaţii precum Snapchat sau MSQRD. „Evitaţi să distorsionaţi faţa umană şi creaţia lui Dumnezeu doar pentru a face oamenii să râdă”, a scris al-Omar. 
 
Citeşte şi: Un tânăr a divorţat de soţie deoarece în noaptea nunţii femeia a stat prea mult pe telefon
 
Unii internauţi din lumea arabă l-au ironizat imediat pe Nasser al-Omar. Un utilizator de Twitter a publicat o imagine în care a aplicat un filtru peste faţa clericului. 
 
 
S-ar putea ca porunca lui al-Omar să fie greu de respectat, deoarece în Arabia Saudită se înregistrează cel mai mare procent de utilizatori de Snapchat cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani din Orientul Mijlociu. Totuşi, în statul arab deciziile clericilor importanţi trebuie respectate, deoarece acolo funcţionează o poliţie religioasă. 
 
Recent, apelurile video şi de voce prin intermediul Facebook Messenger au fost blocate în statul arab. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult