Un iPhone pierdut într-un râu a fost găsit după opt luni, funcțional

18.05.2020
Un iPhone pierdut într-un râu a fost găsit după opt luni, funcțional

Un bărbat din China și-a recuperat, într-un mod descris ca fiind „miraculos”, după opt luni smartphone-ul iPhone care i-a scăpat într-un râu.

Telefonul, care pare să fie un model iPhone 7 Plus, funcționa impecabil.

Zhou a pierdut dispozitivul în timp ce se afla la pescuit, în septembrie anul trecut. Smartphone-ul a căzut într-un râu tumultuos din provincia Guizhou. Tânărul a fost sunat recent de un pescar care a recuperat dispozitivul, după ce apele s-au mai retras. Bărbatul a găsit numărul de telefon al lui Zhou pe o carte de vizită care se afla în carcasa telefonului.

În ciuda faptului că a stat multe luni în apă, smartphone-ul, care i-a fist livrat prin curier proprietarului, funcționează impecabil.

Zhou a recuperat toate datele din telefon, inclusiv imagini făcute la partida de pescuit în timpul căreia dispozitivul i-a scăpat în râu.

Dispozitivele electronice care dispun de protecție la apă și praf rezistă uneori în condiții dificile, atunci când sunt pierdute. În aprilie 2016, Bae Gyu-ryong, un bărbat în vârstă de 70 de ani din Coreea de Sud, şi-a găsit telefonul Galaxy S5 pierdut în urmă cu şapte luni în livada de curmali. Când a dat peste el accidental în grădină, telefonul era ud şi trecuse printr-o iarnă. După ce l-a uscat, utilizatorul a rămas suprins când a văzut că telefonul funcţiona impecabil.

Mai mult, un bărbat şi-a găsit camera GoPro la cinci luni după ce i-a fost „furată” de un pescăruş. Dispozitivul funcționa, de asemenea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult