Un istoric german susţine că trăim în anul 1723

05.08.2020
Un istoric german susţine că trăim în anul 1723

Sunt unele lucruri asupra cărora toate ţările din lume sunt de acord. Exemple sunt zilele săptămânii, timpul, calendarul, denumirile de locuri etc. Un istoric german, numit Heribert Illig, afirmă, însă, că trăim în minciună şi că anul real în care ne aflăm acum este 1723. Astfel, 297 de ani de istorie au fost inventaţi.

Illig a propus teoria numită „Phantom Time Hypothesis” în 1991 şi susţine că în jurul anului 1000 trei lideri ai lumii au intrat într-o conspiraţie care şi-a propus schimbarea modului în care era monitorizat timpul. Aceştia sunt, conform istoricului, Papa Silvestru al II-lea, împăratul german Otto al III-lea al Sfântului Imperiu Roman şi împăratul bizantin Constantin VII Porfirogenet. Cei trei ar fi dorit ca data la care Otto şi-a început domnia să fie 1000, „Anul Domnului”, şi nu 996.

Acest istoric susține că au fost adăugaţi aproape 300 de ani falşi de istorie

Illig susţine că cei trei au modificat documente şi au creat evenimente istorice false. Mai mult, istoricul a spus că Charlemagne (Carol cel Mare) nu a existat şi este, de fapt, o legendă similară cu cea a Regelui Arthur. În final, în urma acestor modificări, au fost adăugaţi 297 de ani falşi de istorie, cândva între anii 600 şi 1000.

Citește și: Cum arată telefoanele cele cele mai ciudate pe care le-a lansat Nokia de-a lungul istoriei sale

Heribert Illig mai susţine că diferenţele dintre calendarul iulian şi cel greogorian complică şi mai mult lucrurile, deoarece în cel de-al doilea anul este cu 11 minute mai scurt. Acesta nu este singurul istoric care spune că o parte din Evul Mediu Timpuriu nu a existat. Acelaşi lucru l-a susţinut în 1995 şi Dr. Hans-Ulrich Niemitz.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult