Hărțile cu cele mai vechi restaurante din lume. Iată unde îl găsiți pe cel din România

13.07.2020
Hărțile cu cele mai vechi restaurante din lume. Iată unde îl găsiți pe cel din România

Restaurante noi apar în fiecare zi, dar unele își bazează pe tradiție succesul actual.

Deși pare greu de crezut, cel mai vechi restaurant din lume deschis și astăzi are mai mult de 1.000 de ani, potrivit unui studiu realizat de compania NetCredit.

Imaginea completă poate fi văzută pe NetCredit

St. Peter Stiftskulinarium, din Salzburg, Austria, a fost fondat în 803, în perioada în care vikingii prădau coastele Angliei și ale altor țări. Era perioada în care a domnit Carol cel Mare (Charlemagne) ca împărat al Imperiului Carolingian (800 – 814).

Pe locul doi se situează Wurtskuchl din Regenburg, Germania, un restaurant fondat în 1146. Acesta se deschidea nu la mult timp după Marea Schismă (1054), în urma căreia creștinismul s-a împărțit în două mari ramuri, catolicii și ortodocșii.

Cele mai multe restaurante foarte vechi sunt în Europa

Din top 10 cele mai vechi restaurante care încă există, opt sunt în Europa. În Asia, cel mai vechi a fost deschis în Kaifeng, China, la 1153.

Imaginea completă poate fi văzută pe NetCredit

În America de Nord apărea, în 1673, White Horse Tavern din Rhode Island. Peste un secol și jumătate se deschidea, în Columbia, cel mai vechi restaurant din America de Sud, La Puerta Falsa. Acesta datează din 1816 și se află în capitala Bogota.

În România, cel mai vechi este Butoiul de Aur din Sibiu, care a apărut în 1542. Cu doar câteva decenii înainte Leonardo da Vinci pictase celebra Mona Lisa (1503 – 1506). Meniul include gustări, ciorbe, preparate tradiționale românești, preparate din toate tipurile de carne, dar și specialitațile restaurantului.

Via Mental Floss

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult