Un lanț de supermarket-uri din SUA permite acum plata cu palma, fără cash, card sau smartphone

10.08.2022
Un lanț de supermarket-uri din SUA permite acum plata cu palma, fără cash, card sau smartphone

În prezent, plata contactless cu cardul, ceasul sau cu telefonul direct la casă este una dintre cele mai intuitive opțiuni. Se pare însă că în viitor nu va mai trebui nici măcar să ne scoatem portofelul sau telefonul din buzunar și nici să apăsăm pe vreun buton al ceasului. În SUA, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarket-uri, Whole Foods, introduce plata direct cu palma, urmând să fie amplasate scannere la casele din câteva locații.

Plata prin citirea palmei este mai rapidă decât cea contactless

Whole Foods este un lanț de supermarket-uri deținut de Amazon, companie care încearcă de mulți ani să creeze o experiență de plată cu cât mai puține interacțiuni cu clientul. Tot Amazon a deschis mai multe chioșcuri în câteva orașe din SUA în care poți lua orice de pe raft și ieși din magazin fără să plătești fizic. Sistemul automat urmărind activitatea utilizatorilor prin camere de supraveghere și sisteme avansate de gestiune a stocurilor și taxa contul de Amazon al clientului automat.

În cazul supermarket-urilor Whole Foods, Amazon dorește să permită clienților să plătească la terminarea scanarea produselor la casă doar folosind palma pe un scanner de plată. Acesta se numește Amazon One va fi echipat cu o cameră foto, care fotografiază palma și o poate asocia unui cont personal. Datele stocate pe acest cont sunt numărul de pe card și numărul de telefon personal. Astfel, chiar dacă ți-ai uitat acasă sau în mașină portofelul sau telefonul, sau ambele, tot poți să efectuezi o plată pentru a cumpăra bunurile din supermarket.

La capitolul securitate, Amazon spune că informațiile nu sunt stocate local, ci criptate și trimise în cloud către un server dedicat pentru serviciul Amazon One. Astfel, nu contează în care dintre magazinele Whole Foods ești, dacă este echipat cu un astfel de sistem, poți plăti fără card, cash sau telefon, doar cu palma. Sistemul a fost deja testat cu succes în anumite magazine din New York, Austin și Seattle, iar acum ajung și în Malibu, Montana Avenue și Santa Monica, în California.

Probabil că dacă acest tip de sistem se va dovedi a fi unul de succes, și alte lanțuri de supermaket-uri vor adopta tehnologii similare, sau poate vor licenția chiar sistemul Amazon One de la Amazon.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult