Un nou implant poate urmări în timp real starea de sănătate a organelor transplantate

15.09.2023
Un nou implant poate urmări în timp real starea de sănătate a organelor transplantate

Un implant de forma unui timbru promite să îmbunătățească rata de succes a transplanturilor de organe, monitorizând în timp real starea de sănătate a organului transplantat.

Dispozitivul creat de oamenii de știință de la Universitatea Northwestern se atașează direct organului donat, urmărind parametrii vitali precum schimbările de temperatură corporală și conductivitate electrică, ambele servind drept indicatori timpurii pentru inflamarea organului transplantat . Informațiile sunt transmise wireless către un telefon sau o tabletă, alertând pacientul sau medicul cu privire la orice modificări.

Testat cu succes în cadrul unui experiment desfășurat pe animale, dispozitivul a alertat despre o potențială respingere a rinichilor transplantați, cu trei săptămâni mai devreme decât ar fi fost posibil prin mijloace convenționale. Detectarea precoce a simptomelor de respingere a organelor transplantate este esențială pentru inițierea măsurilor preventive, cum ar fi ajustarea dozajului pentru medicamentele administrate.

Ajutând la ținerea sub control a simptomelor de respingere, noul implant poate ajuta nu doar la menținerea sănătății organelor transplantate, ci și contribui în mod direct la creșterea speranței de viață pentru beneficiarii de organe, în contextul unui deficit tot mai mare de donatori. Reducând numărul de pacienți care ajung să aibă din nou nevoie de transplant, inovația ajută la îmbunătățirea șanselor pentru pacienții rămași pe listele de așteptare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult