Un nou studiu arată după câte întâlniri au relaţii intime cei care folosesc aplicaţiile de dating

04.03.2016
Un nou studiu arată după câte întâlniri au relaţii intime cei care folosesc aplicaţiile de dating
Aplicaţiile de dating sunt acum instalate pe smartphone-urile a zeci de milioane de tineri şi oferă informaţii tot mai interesante despre cum evoluează relaţiile amoroase între oameni. Un nou studiu, realizat de OKCupid în 2015 şi ale cărui rezultate au fost făcute publice recent, arată că procentul utilizatorilor care doresc să facă sex după prima întâlnire a scăzut cu 19% în ultimii 10 ani. 
 
 
Potrivit datelor obţinute de companie, momentul potrivit pentru a avea pentru prima dată relaţii intime cu cineva este între trei şi şase întâlniri, „nu în prima seară şi nici după căsătorie”. 
 
S-a observat, în ultimii 10 ani, o schimbare în mentalitatea şi în ceea ce-i priveşte pe bărbaţii homosexuali, consideraţi în 2005 a fi „cei mai mari prădători sexuali”. Dacă în urmă cu 11 ani, 83% dintre aceştia luau în considerare să se culce cu cineva după prima întâlnire, procentul acestora a scăzut în 2015 la 57%. 
 
Tot din cercetarea OKCupid, care, potrivit sociologilor, este reprezentativă şi pentru baza de utilizatori a celorlalte aplicaţii mari de dating, precum Badoo sau Tinder, se observă că a scăzut semnificativ procentul celor care că au o problemă cu cei care au „un număr prea mare de parteneri sexuali”.
 
În cea mai conservatoare categorie inclusă în studiu, femeile heteroxesuale, a scăzut procentul celor care au răspuns „Da” la întrebarea „Există ceva precum un număr prea mare de parteneri sexuali?”, de la 80% în 2005, la 63% anul trecut. 
 
 
Un lucru nu s-a schimbat, însă, în ultimii 10 ani. Pentru cei care folosesc aplicaţiile de dating iubirea este mai importantă decât sexul. Procentul celor care au răspuns „Dragoste” la întrebarea „Ce este mai important pentru tine acum [dragostea sau sexul]?” a rămas neschimbat, la 75%. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult