Un poliţist din SUA a fost suspendat după ce o filmare indecentă cu el a fost găsită pe o cameră video a departamentului

03.12.2018
Un poliţist din SUA a fost suspendat după ce o filmare indecentă cu el a fost găsită pe o cameră video a departamentului

Agenţii de poliţie din Statele Unite au acum camere video asupra lor, însă acestea nu sunt întotdeauna utilizate în folosul cetăţenilor care plătesc pentru instalarea lor. De exemplu, un detectiv din cadrul Secţiei 79 de Poliţie din New York a aşteptat până când partenerul său a plecat la toaletă pentru a-i fura camera video în scopul filmării zonelor sale genitale în spirit de glumă. Desigur, clipul a fost descoperit de către cei care monitorizează materialele video, iar acesta a fost suspendat.

Detectivul Specialist Raymond Williams îşi dorea doar să îi facă o glumă nesărată colegului său de serviciu, însă incidentul a ajuns la scurt timp în presă, postul de radio 1010 WINS şi tabloidul New York Post raportând informaţia la scurt timp după decizia de suspendare. Se pare că incidentul a avut loc în urmă cu mai multe luni, iar materialul a fost descoperit pe camera partenerului său de către persoana care monitorizează dispozitivele de acest gen.

Conform informaţiilor disponibile Williams nu era doar ofiţer de poliţie, ci şi un Ofiţer Coordonator al Cartierului, funcţie care deschide o cale de comunicare între cetăţeni şi forţele de ordine. Acesta ar trebui să fie un exemplu pentru oamenii din jurul său, iar această situaţie poate strica foarte mult imaginea poliţiei în zona respectivă.

Momentan nu a fost luată o decizie despre soarta lui Raymond Williams, însă există posibilitatea ca acesta să îşi piardă slujba în cadrul NYPD. Reprezentanţii Poliţiei spun că investigaţia continuă, însă acesta a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, predându-şi legitimaţia, insigna şi armele din dotare.

Probabil că această situaţie va rămâne un exemplu pentru ofiţerii care plănuiesc să mai facă alte glume cu echipamentul video din dotare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult