Un poliţist este acuzat că a urmărit o mamă care îşi alăpta copilul prin intermediul unei aplicaţii

29.04.2016
Un poliţist este acuzat că a urmărit o mamă care îşi alăpta copilul prin intermediul unei aplicaţii
Camerele video de supraveghere care pot fi accesate prin intermediul internetului sunt o tehnologie utilă, dar dacă aceasta ajunge pe mânile cui nu trebuie se poate transforma într-o unealtă prin care este încălcată intimitatea persoanelor. 
 
Pe numele unui poliţist din Hazel Park, Michigan, a fost depusă o plângere în care bărbatul este acuzat că a urmărit, prin intermediul unui iPhone confiscat, o mamă în timp ce îşi alăpta copilul. 
 
Citeşte şi: O poliţistă a fost suspendată după ce şi-a făcut un selfie provocator în maşina de serviciu
 
Telefonul îi aparţine logodnicului femeii, care lucrează la o unitate de poliţie din alt oraş şi a fost arestat recent într-un caz de droguri. Terminalul, care nu avea activată blocarea ecranului, a ajuns pe mâna poliţistului Michael Emmi, care l-a luat acasă şi a început să folosească aplicaţiile instalate. Printre acestea se numără şi una pentru o cameră de supraveghere Nest Cam conectată la internet. Bărbatul a pornit aplicaţia şi a suprins-o pe femeie în timp ce îşi alăpta copilul, potrivit plângerii. Tânăra spune că şi-a dat seama că cineva a accesat camera, folosită de cuplu pentru supravegherea bebeluşului, atunci când becul LED verde al acesteia s-a aprins. Femeia a reuşit să localizeze telefonul logodnicului prin intermediul aplicaţiei Find My Phone. Astfel, a aflat ulterior că locul în care se află smartphone-ul este locuinţa poliţistului. 
 
 
Acesta nu este primul abuz pe care poliţistul îl face. Acesta a fost dat de două ori în judecată, în 2010 pentru o percheziţie neautorizată, iar în 2011 pentru că a folosit un taser împotriva unei femei care suferă de o boală mentală. 
 
Morala poveştii: în cazul în care instalaţi camere video de supraveghere care pot fi accesate de pe smartphone aveţi grijă să securizaţi telefonul cu o parolă, pattern sau un cod PIN. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult