Un profesor a fost concediat după ce și-a partajat ecranul pe Zoom, iar studenții au văzut un bookmark „sensibil”

29.04.2020
Un profesor a fost concediat după ce și-a partajat ecranul pe Zoom, iar studenții au văzut un bookmark „sensibil”

Un profesor de la University of Miami și-a pierdut locul de muncă după ce o studentă a observat, în timpul unei videoconferințe Zoom, un bookmark în browserul lui.

John Peng Zhang, care preda business analytics, și-a partajat ecranul pentru a le arăta ceva studenților, iar atunci o fată a observat bookmark-ul „Busty college girl…” salvat în browser, transmite Insider.

Un video cu ecranul lui Zhank a ajuns pe TikTok și s-a viralizat. Ulterior a fost șters, dar nu înainte să strângă 800.000 de vizualizări în doar câteva ore.

Profesorul le-a trimis studenților un e-mail în care i-a rugat să nu partajeze imaginile.

„Nu știu cum s-a întâmplat. Nu l-am văzut, dar sunt sigur că toți ceilalți l-au văzut… Îmi cer scuze studenților”, a declarat Zhang pentru o publicație locală.

Ulterior, numele lui Zhang a fost șters de pe site-ul universității, iar locul lui a fost suplinit de alți profesori.

Unii studenți au declarat că sunt nemulțumiți de faptul că nu li s-a spus ce s-a întâmplat cu fostul lor profesor. Aceștia au lansat o petiție online în care cer ca Zhang să fie repus în funcție.

University of Miami a transmis că incidentul este investigat, dar nu a spus nimic despre ce s-a întâmplat cu cadrul didactic.

Oamenii se adaptează la noul mod de viață în pandemie, în care multe activități offline se mută pe internet, iar gafele făcute pe Zoom sau Skype sunt frecvente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News