Un simplu gest pentru a scăpa de o emisiune stupidă

Un simplu gest pentru a scăpa de o emisiune stupidă

O echipă de cercetători australieni a pus la punct un prototip cu ajutorul căruia vom scăpa de emisiunile TV proaste şi de prezentatorii antipatici printr-un simplu gest de adio.

Dispozitivul constă dintr-o cameră video ce înregistrează gesticulaţiile şi un mini-computer cu rol de interpretare şi transmitere a semnalelor către televizor sau DVD. Pentru început, sistemul detectează până la şapte tipuri de mişcări ale mâinii, ca în imaginea de mai jos.

TV Gesture

Principalele operaţii sunt: pornit/oprit, alternarea volumului, schimbarea posturilor şi play/stop dacă arăţi pumnul la DVD-uri. După cum vezi, aparatul nu permite operaţii complexe cum ar fi navigarea prin meniuri, dar un alt echipament se află deja în faza avansată de proiectare şi în viitor s-ar putea să avem de a face cu aşa ceva.

În cazul de faţă, cercetătorii urmăresc reducerea dimensiunilor dispozitivului pentru ca în maxim trei ani, timp considerat până la începerea producţiei în masă, aparatul să fie încorporat în televizoare sau DVD playere. Premisele sunt favorabile mai ales că prototipul s-a comportat exemplar în teste, a făcut diferenţa dintre gesturile voluntare şi involuntare, în condiţii de iluminare foarte slabe. Dacă va fi un succes, sistemul “gesture” ar putea fi adaptat şi consolelor gen Play-Station.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News