Un site susţine că roverul Curiosity nu se află pe Marte

Un site susţine că roverul Curiosity nu se află pe Marte

Un articol realizat de site-ul Ufosightingsdaily.com s-a viralizat. Autorul, Scott C. Waring, susţine că roverul Curiosity nu a ajuns niciodată pe Marte şi că acesta se află, de fapt, pe Insula Devon din Canada.

El a publicat şi o imagine în care arată cât de similar un „selfie” făcut de rover cu o fotografie de pe insulă.

Potrivit NASA, roverul Curiosity a fost lansat în 2011 şi a ajuns în craterul Gale de pe Marte în 2012. 

Nu este prima dată când NASA este acuzată că ascunde anumite lucruri, iar de multe ori instituţia a fost nevoită să răspundă la acuzaţii. Tot în acest an, un post de radio american a relizat un interviu cu un presupus fost ofiţer CIA, specializat în misiuni clandestine, care a susţinut că NASA operează o „colonie de copii sclavi” pe Marte. În era ştirilor false s-au găsit foarte mulţi oameni care să creadă această teorie, agenţia spaţială a dat un răspuns. „Există un singur zvon idiot pe internet? Asta e o ştire”, a declarat Guy Webster, purtătorul de cuvânt al agenţiei, pentru Daily Beast. „Nu sunt oameni pe Marte. Sunt foar rovere active pe Marte. A fost o ştire recentă care a susţinut că nu sunt (n.e. – rovere). Sunt. Dar nu sunt oameni acolo”, a continuat el. 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult