Un urs polar a avariat un elicopter de căutare și salvare

01.10.2020
Un urs polar a avariat un elicopter de căutare și salvare
Foto: Wikipedia

Un elicopter CH-149 Cormorant, folosit pentru misiuni de căutare și salvare, a fost avariat de un urs polar în Canada.

Aparatul de zbor a fost avariat de animalul care s-a apropiat de el cel mai probabil din curiozitate. Incidentul s-a petrecut în provincia Quebec și a fost confirmat de Royal Canadian Air Force (RCAF), căreia îi aparține elicopterul, potrivit CBC.

Echipajul a lăsat elicopterul pe un aeroport izolat, în Saglek. Când s-au întors, membrii acestuia au găsit aeronava avariată. Ursul a zgâriat vopseaua, a murdărit și împins în interior un geam și a desprins un mic panou din fuzelaj (vezi galeria foto). „Avarii superficiale au fost provocate de ceea ce pare să fi fost un urs polar curios”, a transmis RCAF.

RCAF a precizat că nimeni nu a fost rănit în acest incident, iar aeronava a fost deja reparată.

Modelul AgustaWestland  CH-149 Cormorant este produs de compania Leonardo.

Citește și: Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând

Un alt aparat de zbort a fost atacat recent de un animal. Un vultur a lansat un atac aerian asupra unei drone, care s-a prăbușit apoi în lacul Michigan. Dispozitivul, care aparține unei organizații guvernamentale, a rămas fără o elice în urma incidentului.

Mai mult, un bărbat care îşi folosea, în 2018, drona Go Pro Karma pentru a filma peisajul din Professor Creek, în statul american Utah, a avut parte de o surpriză neplăcută. Aparatul de zbor a fost doborât de un vultur la doar un minut după decolare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult