Un vultur a doborât o dronă de 950 de dolari

14.08.2020
Un vultur a doborât o dronă de 950 de dolari
Foto: Wikipedia

Un vultur a lansat un atac aerian asupra unei drone, care s-a prăbușit apoi în lacul Michigan.

Drona, care aparține Michigan Department of Environment, Great Lakes, and Energy (EGLE), a rămas fără o elice în urma incidentului.

Atacul a avut loc pe 21 iulie, în timp ce angajați ai organizației studiau eroziunea coastei în apropiere de Escanaba, transmite Associated Press.

După aproximativ șapte minute de zbor, conexiunea cu drona nu a mai fost stabilă. Pilotul a apăsat butonul prin care dispozitivul de 950 de dolari se întoarce la el. Drona a început să tremure, iar apoi s-a prăbușit.

Confruntarea vultur vs dronă, văzută de doi martori

Două persoane aflată în zonă au elucidat misterul prăbușirii pentru angajații EGLE. Drona, un model DJI Phantom 4 Pro Advanced, a fost atacată de un vultur. Potrivit acestora, pasărea nu părea să fi fost rănită în confruntarea cu tehnologia.

Traseul dronei înainte de a se prăbuși.

Înainte de a ajunge în apă, dispozitivul a trimis 27 de notificări, inclusiv una prin care anunța că lipsește o elice. Drona a fost găsită ulterior în apă de mică adâncime, la 45 de metri de mal.

EGLE caută acum modalități prin care să evite în viitor un astfel de atac. O soluție ar fi folosirea de skin-uri prin care dronele să arate ca niște pescăruși.

Dronă DJI Phantom 4 Pro Advanced

Nu este prima dată când o dronă este doborâtă de o pasăre de pradă. Un bărbat care îşi folosea, în 2018, drona Go Pro Karma pentru a filma peisajul din Professor Creek, în statul american Utah, a avut parte de o surpriză neplăcută. Aparatul de zbor a fost doborât de un vultur la doar un minut după decolare.

Un incident similar s-a petrecut în august 2017, când o gâscă sălbatică a doborât o dronă în Olanda.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult