Unul din zece copii avid după sex, pe Internet

21.07.2008
Unul din zece copii avid după sex, pe Internet

Titlu şocant, dar cu o doză de adevăr. E la modă. În varianta originală, publicată zilele acestea în ediţia online a cotidianului londonez Telegraph, sună totuşi altfel: „Unul din zece copii conversează explicit pe teme sexuale via Internet”.

Cel puţin unul din zece copii a conversat cât se poate de explicit pe teme sexuale în mediul online potrivit unui studiu despre modul în care tinerii îşi petrec timpul pe net şi pe telefonul mobil. Studiul relevă faptul că puştii din Marea Britanie îşi mint deseori părinţii în scopul accesării de situri deocheate şi pentru a conversa cu străinii.

Raportul, denumit „Mobile Life", alcătuit anual de Carphone Warehouse şi London School of Economics mai spune că 11 la sută dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 18 ani poartă conversaţii explicite online, iar 28% au accesat situri cu conţinut pentru adulţi. Mulţi dintre ei au pretins că îşi fac temele cînd de fapt se dădeau pe Internet; 49% dintre aceştia recunosc că îşi mint părinţii cu privire la activităţile lor online. Studiul a fost efectuat pe 6.000 de persoane şi a analizat, printre altele, diferenţele dintre tinerii americani şi cei britanici în privinţa interesului pentru noile tehnologii. Au ieşit învingători cei din Regatul Unit. De pildă 53% dintre aceştia au comunicat cu ajutorul webcam-ului, spre deosebire de numai 18% dintre tinerii americani. Tot britanicii, în proporţie de 50%, trimit zilnic peste 6 SMS-uri, depăşindu-şi "rudele" de cealaltă parte a oceanului Atlantic.

Ce fac copiii pe Internet

"Cred că e important ca părinţii să trateze problema siguranţei online cu aceeaşi responsabilitate cu care abordează alte potenţiale pericole" – afirmă psihologul Tania Byron, care a contribuit la alcătuirea raportului. În plus, Byron pune o întreabare sensibilă părinţilor, anume dacă acesţia ar fi înstare să-şi educe copiii să treacă strada pe principiul ‘lasă-l să facă cum vrea că o să înveţe din propriile greşeli’. Tanya Byron sugerează părinţilor să se instruiască privitor la setarea soft-urilor de control parental pe computerele de-acasă, să le explice odraslelor că nu e bine să ofere detalii necunoscuţilor, să includă cât mai puţine informaţii personale pe site-urile de socializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News