Update: Toyota Prius – din 2010, cu panouri solare

17.10.2008
Update: Toyota Prius – din 2010, cu panouri solare

În sfârşit, posesorii viitoarelor Toyota Prius se vor putea lăuda că au un acoperiş de panouri solare deasupra capului. Conform zicalei „mai bine mai târziu decât niciodată”, se pare că producătorul japonez de maşini va dota hibridul cu respectivele panouri începând de anul viitor, când va fi lansată cea de-a treia generaţie. Anunţul nu vine chiar pe cale oficială, dar va fi publicat astăzi de un ziar economic nipon.

Toyota Prius va fi dotată cu panouri solare din 2009

Lansat în 1997, Prius a fost primul automobil hibrid produs în serie şi a avut un succes destul de mare, vânzările în zece ani depăşind un milion de unităţi. În 2003 a fost scoasă pe piaţă a doua generaţie care a adus îmbunătăţiri în ceea ce priveşte eficienţa sistemului hibrid şi autonomia bateriilor. Totuşi, această maşină pe care Toyota a prezentat-o ca fiind foarte prietenoasă cu mediul încojurător, nu este dotată cu panouri solare.

Toyota Prius – versiunea din 2007

Conform articolul menţionat, cea de-a treia generaţie va include panouri solare doar pe echiparea de top, iar aceastea vor avea alt rol decât să reîncarce bateriile vehiculului. În mod ciudat, ele vor fi folosite pentru alimentarea unităţii de aer condiţionat. Este adevărat că puterea produsă de panouri cu o suprafaţă precum cea a acoperişului maşinii nu este prea mare. Ele ar fi putut fi însă folosite pentru reîncărcarea bateriilor în timp ce hibridul era staţionar. Rămâne de vazut dacă aceste informaţii se dovedesc a fi reale. În orice caz, Toyota Prius se pare că va fi primul automobil de serie dotat cu panouri solare.

Update: Imaginea de mai sus cu noua versiune a hibridului Prius de la Toyota a fost realizată prin colaj. Modelul ce urmează a fi lansat în 2010 şi nu în 2009 se găseşte mai jos. Deşi nu au fost prezentate oficial de compania niponă, imaginile au fost confirmate de un reprezentant al ei. Linia caroseriei a rămas aproape la fel ca la modelul anterior, dar întregul aspect frontal a fost redesenat. Noua grilă aduce puţin cu cea a micuţului Aygo. Maşina va fi prezentată oficial la Salonul auto de la Detroit din ianuarie 2009.

Toyota Prius, model 2010

Toyota Prius 2010 - masca frontala redesenata

Toyota Prius 2010 - consola centrala

Toyota Prius 2010 - detaliu din bord

Urmărește Go4IT.ro pe Google News