Vești proaste pentru Putin: Războiul lui din Ucraina e oficial un dezastru

04.08.2022
Vești proaste pentru Putin: Războiul lui din Ucraina e oficial un dezastru
Foto: Profimedia Images

Au trecut 161 de zile de când a izbucnit războiul din Ucraina, iar Putin încă este în căutarea unei victorii semnificative în acest conflict. Cucerirea totală a Donbasului pare tot mai puțin probabilă. Moscova este nevoită se realoce trupe pentru a opri ofensiva Ucrainei din zona Hersonului.

Pierderile Rusiei în Ucraina sunt uriașe, chiar dacă sunt luate în calcul cifrele conservatoare, iar întăririle care vin pe front sunt prost echipate și instruite.

Potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, pierderile Moscovei în Ucraina sunt: 41.350 de soldați morți (numărul răniților este de trei ori mai mare), 223 de avioane, 191 de elicoptere, 1.774 de tancuri, 939 de piese de artilerie, 4.022 de transportoare blindate de trupe, 15 nave și ambarcațiuni militare, 2.922 de vehicule, 118 sisteme anti-aeriene, 259 de lansatoare multiple de rachete, 740 de drone, 83 de platforme folosite de trupele de geniu, 180 de rachete de croazieră (doborâte de Ucraina) și patru sisteme de rachete balistice Iskander.

Toate aceste arme valorează sute de milioane de dolari. La acestea se adaugă pierderile de depozite de muniție, centre logistice, centre de comandă și linii de aprovizionare țintite cu prioritate de sistemele HIMARS și M270 primite de Ucraina de la aliații din Vest. Kievul folosește aceste sisteme extrem de valoroase într-un mod inteligent, după cum am scris în acest articol.

Sistemele HIMARS, de producție americană, au devenit „coșmarul” Rusiei în Ucraina. (Foto: Profimedia Images)

Citește și > Gigant din eSports: Nu vom mai lucra cu jucători care locuiesc în Rusia sau plătesc taxe acolo

Recent, Ucraina a distrus complet un tren cu muniție care se îndrepta spre Herson. Cu această ocazie a fost scoasă din uz și linia de cale ferată care unește Herson cu Crimeea, potrivit serviciilor secrete britanice.

Rusia lui Putin și-a făcut dușmani noi în acest an

Lui Putin nu îi place nici faptul că Ucraina a început din nou să transporte cereale pe mare. Exportul de produse agricole este o sursă importantă de venituri pentru economia Kievului. Recent, o navă plină cu porumb a plecat de la Odesa cu destinația Liban. Peste 400 de milioanele oameni din întreaga lume depind de grânele provenite din Ucraina. Statele din Orientul Mijlociu și Africa în care aceste persoane locuiesc știu că este vina Rusiei pentru faptul că se confruntă cu lipsuri alimentare și chiar foamete.

Totodată, un studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea Yale arată că economia Rusiei este grav afectată de sancțiunile vestice. În concluzie, războiul lui Putin din Ucraina, care ar fi trebuit să fie un moment istoric pentru liderul de la Kremlin și Rusia, devine pe zi ce trece un dezastru tot mai mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult