VIDEO: Aterizare spectaculoasă făcută în munți de un avion militar Rafale

26.04.2020
VIDEO: Aterizare spectaculoasă făcută în munți de un avion militar Rafale

Un avion militar multirol francez Rafale a făcut o aterizare spectaculoasă pe o pistă de aterizare aflată în munții din Elveția. Clipul a fost filmat anul trecut în timpul unui show aerian, dar a apărut pe Twitter abia acum, transmite The War Zone.

Manevrabilitatea excelentă a avionului și talentul pilotului au permis realizarea „cascadoriei”. Aeronava cade parcă din cer, iar după ce ajunge la înălțimea vârfurilor copacilor aterizează ușor, spre încântarea spectatorilor.

Momentul s-a petrecut în zona aeroportului Mollis din Alpii elvețieni, în timpul show-ului aerian Mollis Zigermeet 2019, organizat în august.

La eveniment au participat două avioane Dassault Rafale. Acestea au intrat în cursă, alături de alte aeronave militare, pentru a înlocui modelele F-5E/F Tiger II și F/A-18C/D Hornet din dotarea forțelor aeriene elvețiene.

În competiție se mai află modelele Eurofighter Typhoon, Boeing F-18E/F Super Hornet și Lockheed Martin F-35A. O decizie va fi luată de guvernul de la Berna în acest an sau cel mai târziu la începutul anului viitor.

Inițial, autoritățile optaseră pentru modelul Saab Gripen E, dar înțelegerea cu producătorul suedez a picat în urma unui referendum.

Modelul Rafale a intrat în serviciu activ în anul 2001. Varianta de bază costă 64 de milioane de euro, iar cea mai scumpă configurație are un preț de 90 de milioane de euro. În afară de Franța, aeronava mai este operată de India.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult