VIDEO: Powerpod este o turbină eoliană portabilă și puternică, de dimensiunile unui butoi de bere

23.04.2021
VIDEO: Powerpod este o turbină eoliană portabilă și puternică, de dimensiunile unui butoi de bere

Powerpod este o turbină eoliană cu formă neobișnuită, care generează de până la trei ori mai multă electricitate decât una convențională de dimensiuni similare.

Eficiența sa este dată de sistemul avansat de elice pe care îl are în interior, care poate mări viteza vântului cu 40%.

Cu dimensiunile unui butoi de bere, Powerpod are o putere de 1 kW. Dispozitivul poate fi montat pe acoperișul unei clădiri, pe un gard sau pe un camper.

Powerpod poate fi folosită împreună cu sistemele obișnuite care se conectează la panouri solare. Deoarece elicele sunt ascunse, dispozitivul este mai sigur pentru copii, animale de companie sau animale sălbatice.

Turbina, care nu a intrat încă în producția de serie, este dezvoltată de compania Halcium, din statul american Utah. Firma a atras, însă, fondurile necesare pentru a începe producția.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euronews Living (@euronewsliving)

Pentru cei care au nevoie de o turbină mult mai mică, pe care o pot transporta într-un rucsac, există deja modelul Infinite Air. Dispozitivul poate fi folosit pentru încărcarea dispozitivelor electronice în zone izolate.

Sursa: Euronews

CITEȘTE ȘI:

Chiar sunt mașinile electrice mai bune pentru planetă?

Cum vrea NASA să evite erupţia unui supervulcan şi să obţină energie verde ieftină

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult