Virgin Galactic plănuiește să zboare la marginea spațiului cosmic de 400 de ori pe an cu turiști la bord

07.07.2022
Virgin Galactic plănuiește să zboare la marginea spațiului cosmic de 400 de ori pe an cu turiști la bord

Virgin Galactic, compania de turism spațial a lui Richard Branson, a demonstrat anul trecut că poate să ofere călătorii la limita spațiului cosmic pentru clienți, la bordul vehiculului fiind însuși fondatorul companiei. Acum, compania urmează să înceapă zborurile comerciale pentru clienți, însă nu înainte de a îmbunătăți semnificativ procesul de lansare. Pentru a face asta, sunt necesare noi „mothership-uri”, adică avioanele care ajută la lansarea navetei, care ar putea asigura până la 400 de zboruri în fiecare an.

Virgin Galactic a comandat două noi aeronave

Virgin Galactic lucrează cu Aurora Flight Sciences, o companie care aparține de Boeing din 2017. Aceasta va livra încă două vehicule White Knight. De acestea va fi atașată la fiecare zvor naveta în care se află pasagerii. Având la dispoziție două astfel de aparate de zbor, pregătirile pentru următorul zbor ar fi mult mai rapide, în timp ce va exista tot timpul un vehicul de rezervă.

De asemenea, noile vehicule vor aduce îmbunătățiri față de modelul White Knight One din prezent, care a fost dezvoltat încă din 2008. Între timp, tehnologia a avansat, procesul de fabricație poate fi mai ieftin, iar mentenanța mai simplă și mai ieftină. Aceste aeronave vor fi livrate către Virgin Galactic începând cu anul 2025, când compania speră să ajungă la 400 de zboruri pe an.

Astfel, planul este ca în fiecare zi a săptămânii să aibă loc câte un zbor, iar în weekend-uri să aibă loc câte două pe zi. Creșterea numărului de zboruri ar duce și la reducerea costurilor pentru fiecare pasager în parte, ceea ce sugerează că în timp nu doar persoanele cu foarte mulți bani în conturi vor putea să călătorească pentru câteva minute la limita planetei pentru a simți pe pielea lor imponderabilitatea.

Virgin Galactic este o companie separată de Virgin Orbit. În timp ce Galactic se concentrează pe turism spațial, Orbit este o companie care oferă lansări pe orbită pentru sateliți la prețuri mai mici decât SpaceX sau Blue Origin. Asta pentru că nu folosește rachete reutilizabile, ci un avion Boeing 747 care lansează sateliții din zbor.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult