Virgin Galactic a testat din nou cu succes nava care va duce turişti în spaţiu pentru „doar” 250.000 de dolari [VIDEO]

03.06.2018
Virgin Galactic a testat din nou cu succes nava care va duce turişti în spaţiu pentru „doar” 250.000 de dolari [VIDEO]

Compania fondată de Richard Branson a realizat o nouă serie de teste cu nava SpaceShipTwo, denumită Unity, transmite Descoperă.

În viitor, Virgin Galactic speră ca Unity să ducă pasageri la graniţa cu spaţiul, astfel aceştia vor simţi imponderabilitatea înainte de a se întoarce pe Pământ. În cadrul testelor recente toate sistemele au funcţionat conform planului.

În nou videoclip publicat de companie este prezentat momentul în care Unity este eliberat din nava de lansare WhiteKnightTwo la o altitudine de 35 de kilometri. „Astăzi, am văzut VSS Unity în mediul său natural”, a declarat Richard Branson.

Virgin Galactic vinde locuri la bordul navei sale pentru suma de 250.000 de dolari, până în prezent fiind ocupate 650 de locuri.  Branson a încetat să mai facă declaraţii despre momentul în care va fi lansată nava în primul zbor oficial. Dar dacă în continuare testele vor fi fără probleme, primul pasager ar putea ajunge la graniţa spaţiului în 2019.

Cel mai recent test de zbor a avut loc după ce anterior prima navă deţinută de Virgin Galactic s-a prăbuşit, în 2014. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult