Wikileaks: Bill Gates şi Tim Cook au fost luaţi în considerare pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA

20.10.2016
Wikileaks: Bill Gates şi Tim Cook au fost luaţi în considerare pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA

Hillary Clinton l-a ales ca partener în cursa electorală pe Tim Kaine, un fost senator de Virginia. Însă, candidata republicană a avut în vizor nume mult mai cunoscute, din sectorul tehnologic, pentru postul de vicepreşedinte.

 

Din e-mailurile managerului de campanie al democraţilor, John Podesta, publicate de Wikileaks, reiese că printre cei consideraţi ca fiind potriviţi pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA se numără Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, şi Tim Cook, şeful Apple.

E-mailul în care sunt vehiculate numele celor doi a fost trimis pe 17 martie 2016. În mesaj Podesta prezenta o primă listă cu potenţiali candidaţi pentru funcţie, din care mai făceau parte Ursula Burns (Xerox) şi Melinda Gates (soţia lui Bill Gates).

 

 

Nici Cook şi nici Gates nu au experienţă în politică, dar numele lor, dacă ar fi fost aleşi şi ar fi acceptat propunerea, ar fi putut atrage fonduri consistente pentru campania lui Hillary Clinton.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult